joi, 17 ianuarie 2013

Cheesecake cu portocale (raw vegan)



Desi nu am avut toate ingredientele din reteta originala, a iesit un deliciu!!! Tava de tort cu inel detasabil, diametrul 24 cm. Ceasca = 150 ml.

Blat:
  • 2 cesti nuci pecan
  • 3/4 ceasca curmale

Hidratam nucile pecan cel putin 2h si curmalele 30 min. Le maruntim la robot si presam pe fundul tavii.

Umplutura:
  • 3 portocale
  • 2 cesti caju
  • 1/2 ceasca nectar de agave
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocala bio
  • 1 lingurita vanilie
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri unt de cacao

Hidratam nucile caju cel putin 2h. Am folosit portocale dulci, zemoase si fara samburi, cumparate din piata sub denumirea "portocale foarte dulci" - le-am decojit cu un cutit, ca pe cartofi, pana am ajuns la pulpa, si le-am taiat bucati. Amestecam toate ingredientele (mai putin ultimele 2) in blender, dupa care adaugam uleiul de cocos si untul de cacao (topite) si mai amestecam putin. Turnam peste blat.

Sos de fructe:
  • 1 ceasca merisor confiat
  • 1/2 ceasca agrise uscate
  • 1 ceasca suc de portocale + suc de lamaie (1 portocala si 1 lamaie)
  • 2 linguri nectar de agave
  • 2 linguri seminte chia
  • cateva goji berries

Hidratam merisoarele si agrisele. Amestecam toate ingredientele (fara ultimele 2) la robot, apoi adaugam semintele de chia si fructele goji si amestecam cu o lingura. 

Ar fi trebuit sa astept pana ce se intareste umplutura, dar nu am mai avut rabdare, asa ca am pus sosul imediat.

Lasam la frigider peste noapte.

Sursa : Cheesecake cu portocale, nuci pecan si rodie (fara foc) - insa am descoperit ca reteta este de fapt preluata de la Heather Pace, mai exact acest link: Raw chocolate and cheesecake .




In poza de mai jos, varianta cu sosul adaugat dupa intarirea umpluturii (tava cu diametrul de 26 cm):


2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Si eu iti multumesc pentru vizita :) Merita efortul acest desert! Este foooarte bun si satios! Se poate congela fara probleme, nu-si modifica gustul.

      Ștergere