luni, 14 ianuarie 2013

Placinta cu ciuperci (raw vegan)




Aluat:
  • 1 cana hrisca bio
  • 1/2 cana caju
  • 1/3 cana tarate psyllium
  • 3 linguri drojdie uscata inactiva
  • 1 lingurita sare de mare
  • 3/4 cana seminte de in (rasnite)
  • apa - cat e necesar

Hidratam hrisca 6h si nucile caju 4h. Pasam toate ingredientele cu mixerul vertical, adaugand apa cat sa rezulte un piure mai gros.

Umplutura:
  • 500g ciuperci Champignon
  • 1 legatura mare patrunjel
  • 1 lingura praf de usturoi
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri sos de soia

Taiem marunt ciupercile (+ cozile) si patrunjelul, amestecam toate ingredientele si le lasam la marinat 1h-2h.

Formam placintele. Le deshidratam timp de 10h la 40°C.

Sursa: Placinta cu ciuperci


In poza de mai jos este prima mea incercare, cand am folosit cous-cous in loc de hrisca. Gustul este destul de asemanator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu