Aluat:
- 1 cana hrisca bio
- 1/2 cana caju
- 1/3 cana tarate psyllium
- 3 linguri drojdie uscata inactiva
- 1 lingurita sare de mare
- 3/4 cana seminte de in (rasnite)
- apa - cat e necesar
Hidratam hrisca 6h si nucile caju 4h. Pasam toate ingredientele cu mixerul vertical, adaugand apa cat sa rezulte un piure mai gros.
Umplutura:
- 500g ciuperci Champignon
- 1 legatura mare patrunjel
- 1 lingura praf de usturoi
- 1/2 lingurita sare de mare
- 5 linguri ulei
- 5 linguri sos de soia
Taiem marunt ciupercile (+ cozile) si patrunjelul, amestecam toate ingredientele si le lasam la marinat 1h-2h.
Formam placintele. Le deshidratam timp de 10h la 40°C.
Sursa: Placinta cu ciuperci
In poza de mai jos este prima mea incercare, cand am folosit cous-cous in loc de hrisca. Gustul este destul de asemanator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu