duminică, 4 noiembrie 2012

Falafel




  • 1 cana mare naut uscat
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura mai mica patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare, piper
  • seminte susan (optional)

Punem nautul la inmuiat in apa cu putin bicarbonat, de seara pana a doua zi (eu am lasat de la 22:00 pana a doua zi la 16:00), avand grija sa schimbam apa dimineata. Se lasa la scurs, apoi il punem la robot impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul. Din cand in cand este nevoie sa amestecam ca sa se toace cat mai bine. 

In compozitia obtinuta, adaugam faina, 1/2 lingurita bicarbonat, semintele de susan si condimentam cu sare si piper. Formam chiftelutele si le prajim in ulei incins (nu este nevoie sa le dam prin faina). Servim cat sunt calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu