vineri, 8 februarie 2013

Batoane cu hrisca si fulgi de ovaz (raw vegan)




  • 1 cana nuci de macadamia (sau caju)
  • 1/2 cana fulgi de ovaz ecologic
  • 1/2 cana nectar de agave/miere/artar
  • 1/2 lingurita vanilie pudra
  • 6 linguri ulei de cocos
  • 1/2 cana hrisca bio
  • 1/2 cana goji
  • 1/2 cana seminte de canepa
  • 1/4 cana boabe de cacao crude

Hidratam hrisca aproximativ 6h, o clatim bine cu apa si o lasam la scurs.

Maruntim la robot, pe rand, fulgii de ovaz (nu complet), nucile de macadamia (aproape ca o faina), boabele de cacao si hrisca. Topim uleiul de cocos, amestecam toate ingredientele si presam pe fundul tavii (29 cm x 18 cm) tapetata cu folie de plastic.

Dam la frigider pentru 2h si pregatim toppingul de ciocolata.

Topping de ciocolata:
  • 4 linguri unt de cacao
  • 1 lingura sirop de artar/miere/agave
  • 1 lingura cacao bio

Topim untul de cacao, adaugam siropul si cacaua. Punem peste compozitia racita si dam iar la frigider pentru 30 minute, dupa care putem taia batoanele in forma dorita.

Am avut cateva retineri cand am pregatit aceste batoane, dar rezultatul final a fost mai mult decat surprinzator: sunt delicioase!

In reteta scrie ca se deshidrateaza, dar merg fara probleme si asa.


Sursa de inspiratie: Chewy oatmeal crunch bars


2 comentarii:

  1. o sa incerc si eu , am facut in cuptor , dar se arde repede stratul de deasupra , au iesit foarte bune , dar parca imi place mai mult ecasta reteta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt chiar neasteptat de bune! Am facut si eu o data batoane din fulgi la cuptor (alta reteta), dar au iesit foarte tari. Singurul "inconvenient" in varianta asta, ar fi ca nu sunt foarte compacte, dar nici nu se descompun, deci e ok. Mie imi plac asa, nici foarte tari, nici foarte moi :)

      Ștergere