marți, 24 martie 2015

Tort cu morcovi (raw vegan)




Tava cu diametrul 24 cm.

Crema de caju:
2 cani caju (hidratat 3h)
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de cocos
2 linguri miere/agave/artar
putina apa daca este necesar

Topim uleiul de cocos. Punem toate ingredientele la robot sau blender.

Crema de morcovi:
2 morcovi mari
1 cana curmale (hidratate 30 minute)
1 cana caise uscate + stafide aurii (hidratate 30 minute)
1/2 cana faina de ovaz
1 cana faina de hrisca
1/2 cana fulgi de cocos
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura ulei de cocos
aprox. 1/2 cana apa in care am hidratat curmalele

Mixam bine toate ingredientele la robot, adaugand treptat apa in care am hidratat curmalele.

Punem jumatate din crema de morcovi si presam bine, dupa care intindem jumatate din crema de caju. Dam la congelator pentru 1h, apoi asezam si celelalte doua straturi. Dam la frigider pentru 30 minute, dupa care putem taia fara probleme.


Sursa de inspiratie: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu