sâmbătă, 6 septembrie 2014

Tarta cu vanilie si zmeura (vegan)



Aluat:
200g margarina
230g faina
65g zahar pudra
1 strop de sare

Topim margarina si amestecam cu celelalte ingrediente. Intindem aluatul in tava, ridicand pe margini. Intepam cu o furculita si dam la foc mic aproximativ 25 minute (verificam din cand in cand, pentru ca se mai umfla - in acest caz, scoatem tava si intepam).

Crema de vanilie:
2 plicuri budinca de vanilie
8 linguri zahar
800 ml lapte de soia

Amestecam 100 ml lapte cu praful de budinca si zaharul. Punem laptele ramas (700 ml) la fiert. Cand e pe punctul de a da in fiert, adaugam budinca si amestecam pana se ingroasa. Turnam peste blatul racit.

Dupa ce se raceste, asezam zmeura si pregatim jeleul.

1 plic Tort-gelee
2 linguri zahar 
250 ml apa

Se prepara conform instructiunilor de pe plic.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu